• Spoznávaj a chráň - projektové aktivity

          • Informačný a vzdelávací inštitút v spolupráci so ZŠ Vechec pripravili a zrealizovali 25. apríla 2023 projektové aktivity pre druhákov a štvrtákov v rámci projektu Spoznávaj a chráň. Projektové aktivity boli zamerané na získavanie správnych postojov detí k prírode a životnému prostrediu, rozpoznávanie nevhodného správania v lese a v prírode. V rámci aktivity Druhá šanca deti zdobili polystyrénové vajíčka zvyškami čipky, stuhami a vyrábali papierové kvety z použitého farebného papiera. Projekt umožní rozšíriť vedomostný obzor žiakov v oblastiach človek a príroda, ekológia, ochrana a spoznávanie prírody, cieľom projektu je vytvárať pozitívny vzťah detí k prostrediu, v ktorom žijú.  Základnou motiváciou pre realizáciu projektu je potreba vzdelávať deti a mládež v oblasti ochrany životného prostredia a prírody.

            Tento projekt sa uskutočnil vďaka finančnej podpore Nadácie SPP.

          • Deň Zeme 2023

          • V sobotu 22. apríla 2023 si ľudia na celom svete pripomenuli Deň Zeme, ktorá je našim domovom, zdrojom potravy, vzduchu na dýchanie, energie a všetkého, čo potrebujeme k nášmu životu...

            V našej škole sme si tento Deň Zeme pripomenuli už v piatok 21. apríla, počas školského vyučovania. Vyučujúci realizovali so žiakmi rôzne  eko-aktivity, v ktorých upriamili pozornosť na našu planétu, prírodu – životné prostredie a jeho ochranu. Aktívne sa zapojili do vyčistenia a separácie odpadkov z okolia našej školy a obce, či vysadenia kvetinových záhonov pri vchode do budovy školy, za čo patrí všetkým zúčastneným žiakom a ich učiteľom VEĽKÁ VĎAKA.

        • ČERSTVÉ HLAVIČKY - hlasovanie
          • ČERSTVÉ HLAVIČKY - hlasovanie

          • Vážení rodičia,

            vďaka minuloročnej výhre našej školy v projekte „Čerstvé hlavičky“ od spoločnosti Kaufland sa Vaše deti môžu každý utorok počas celého školského roka 2022/2023 tešiť na  extra dávku vitamínov v podobe čerstvého ovocia a zeleniny.

            Spoločnosť Kaufland aj tento rok organizuje už 5. ročník projektu Čerstvé hlavičky a opäť hľadá základné školy a materské školy pre každú zo svojich predajní, ktoré od nich získajú pravidelný prísun kvalitného ovocia alebo zeleniny pre svojich žiakov na celý školský rok 2023/2024.

            Podporte opäť našu školu v tomto projekte a pomôžete nám zabezpečiť pre Vaše deti pravidelnú porciu zdravej a čerstvej zeleniny a ovocia.  

            Hlasovanie začína 20. 4. 2023 na webstránke www.cerstvehlavicky.sk a potrvá  do 31. 5. 2023.

            Hlasovať je možné každý deň 2x – 1x za školu a 1x za škôlku. 

            Kto chce hlasovať,  musí sa pri prvom raze na webstránke zaregistrovať. Následne sa bude už len prihlasovať (obdobne ako keď sa prihlasujete na Facebook a iné sociálne siete).

             

            Každý hlas sa počíta...  Ďakujeme:)