• Spoznávaj a chráň

          • Informačný a vzdelávací inštitút v spolupráci so ZŠ Vechec pripravili a zrealizovali 24. februára 2023 projektové aktivity pre tretiakov a štvrtákov v rámci projektu Spoznávaj a chráň. Projektové aktivity boli zamerané na spoznávanie prírody,  jarných rastlín a stromu počas štyroch ročných období. Vytvárali leporelá, v ktorých vyfarbili jarné kvety – snežienku, púpavu, konvalinku, tulipán, hyacint, narcis. Ústrižkami farebného papiera ozdobili korunu stromu podľa ročných období farbami, ktoré sú typické pre strom počas jari, leta, jesene a zimy.  Projekt umožní rozšíriť vedomostný obzor žiakov v oblastiach človek a príroda, ekológia, ochrana a spoznávanie prírody, cieľom projektu je vytvárať pozitívny vzťah detí k prostrediu, v ktorom žijú.  Základnou motiváciou pre realizáciu projektu je potreba vzdelávať deti a mládež v oblasti ochrany životného prostredia a prírody.

          • Aktivity v ŠKD

          • Žiaci v školskom klube detí pod vedením pani vychovávateľky Janky Jenčkovej okrem prípravy na vyučovanie realizujú aj tvorivé aktivity k rôznym témam. Pozrite si, ako sa im darilo pri maľovaní starých rodičov,  jesenných motívov, tvorení karnevalových masiek, Valentínskych sŕdc či srdiečok pre mamičky.  

          • Zaujímavé vyučovanie prírodovedy

          • Dýchacia sústava je jednou z tém, o ktorých sa učia na hodinách prírodovedy žiaci 4. ročníka. Po získaní teoretických vedomostí sme sa so žiakmi rozhodli  vytvoriť jednoduchý „model“ našich dýchacích ciest a ukázať, ako fungujú pľúca... Žiaci sa mohli rozhodnúť pracovať samostatne alebo v menších skupinách. Pri výrobe sme použili i odpadové materiály. Aj takéto formy sa snažíme využívať na upevnenie učiva.

             

            Mgr. Michal Čandík, triedny učiteľ IV.B

          • Spoznávaj a chráň

          • Informačný a vzdelávací inštitút v spolupráci so ZŠ Vechec pripravili a zrealizovali 24. januára 2023
            projektové aktivity pre tretiakov a štvrtákov v rámci projektu Spoznávaj a chráň. Projektové aktivity
            boli zamerané na spoznávanie liečivých rastlín, spoznávanie listov stromov, na ochranu životného
            prostredia a prírody. Projekt umožní rozšíriť vedomostný obzor žiakov v oblastiach človek a príroda,
            ekológia, ochrana a spoznávanie prírody, cieľom projektu je vytvárať pozitívny vzťah detí k
            prostrediu, v ktorom žijú. Základnou motiváciou pre realizáciu projektu je potreba vzdelávať deti a
            mládež v oblasti ochrany životného prostredia a prírody.