• Divadelné predstavenie: Ako sova líške bájky čítala

          • V stredu 23. 11. 2022 dopoludnia k nám prišli herci z Divadla BABADLA zahrať rozprávku zo zvieracej ríše Ako sova líške bájky čítala, v ktorej sa prelínalo niekoľko príbehov najznámejšieho gréckeho bájkara Ezopa. Zvierací hrdinovia – líška a múdra sova  sprevádzali deti známymi príbehmi, ktoré ich nie len potešili, ale aj poučili a zabavili.  

          • Športové hry žiakov I.C a detí z MŠ

          • Aj žiaci z I. C si pozvali kamarátov zo škôlky do telocvične, aby si spolu zacvičili a zasúťažili. Strávili sme spolu úžasné športové dopoludnie plné snaživých športových výkonov. Na oplátku nás škôlkári zapojili do svojich tanečných zostáv a šantenia. Ďakujeme🙂

            Ing. Anna Gibasová, učiteľka I.C

          • Športové hry žiakov 1. ročníka (I.B) a detí z MŠ

          • V pondelok 21. 11. 2022 si predškoláci z triedy „Jablka“ s pani učiteľkou Evou Tóthovou a pani asistentkou Kristínou Gáborovou vyskúšali, ako sa cvičí v ozajstnej škole. Vystrojení v športových úboroch a teniskách vstúpili do telocvične, kde ich už čakali žiaci I.B spolu s pani učiteľkou Ľudmilou Struňákovou. Hodina Telesnej a športovej výchovy sa začala vzorovým spoločným nástupom a rozcvičkou, potom nasledovali športové aktivity s balónmi, loptami, raketami...

            Spolu si precvičili obratnosť, šikovnosť pri podávaní balónov a lôpt.  Pri každom cvičení pomáhali aj pani učiteľky a pani asistentka. Dávali pozor, aby žiaci cvičili správne, a aby sa nik nezranil.

            Samozrejme, pri všetkom pomáhala aj píšťalka pani učiteľky, pretože disciplína je na hodine Telesnej a športovej výchovy veľmi dôležitá. Za odmenu dostali sladkosť žiaci I.B od pani učiteľky z MŠ a detičky zase lízanky od pani učiteľky zo ZŠ.

            Mgr. Ľudmila Struňáková, tr. učiteľka I.B

          • Jesenné ikebany

          • Jeseň je už v plnom prúde... Jej atmosféru, pestrosť a bohatosť nám v interiéri školy pripomína výstavka krásne naaranžovaných jesenných ikebán a dekorácií, ktorú pripravila pani vychovávateľka Mgr. J. Jenčková spoločne s pani V. Lukáčovou, za čo veľmi pekne ďakujeme :)

          • Divadelné predstavenie: PYŠNÁ PRINCEZNÁ

          • V pondelok, 7. novembra 2022 nám prišli spríjemniť popoludňajšie vyučovanie herci z Divadla Portál s predstavením Pyšná princeznáDeti veľmi potešil a rozosmial veselý príbeh s pesničkami o tvrdohlavej princeznej, ktorá neposlúchala svojho kráľovského otca a odmietala pytačov z celého sveta, až do chvíle, kým sa na zámku neobjavil múdry, vynaliezavý princ Miroslav a získal si jej srdce...

          • Medzinárodný deň školských knižníc

          • „Kvetiny a knihy sú pre mnoho ľudí práve tak potrebné ako denný chlieb.“

            Nebude asi náhoda, že sviatok kníh sa slávi v mesiaci, v ktorom si uctievame aj seniorov. Kniha bola kedysi jediným zdrojom informácií aj zábavy, lebo počítače, internet, tablet a iné vymoženosti, ktoré sú také obľúbené u našich žiakov, boli len v plienkach. 

            Aj v tomto školskom roku si tento deň aktívne pripomenuli aj žiaci našej školy. Oslavy školskej knižnice sa u nás začali o niečo skôr, kedy žiaci začali vyrábať záložky do kníh. Výrobou záložiek sme sa zapojili do projektu Záložka do knihy spája školy. Vyrobené záložky si naša škola vymenila s partnerskou školou  Stařeč, okres Třebíč. Žiaci tak nadviazali kontakt s čitateľmi ich knižnice.

            Naším cieľom bolo zábavnými formami práce s knihou podporiť u žiakov trvalý vzťah ku knihe, školskej knižnici a k čítaniu prostredníctvom spoznávania nového.

             

            „Svet je nádherná kniha, ale nemá cenu pre toho, kto v nej nevie čítať!“

             

             Mgr. Ľudmila Struňáková