• 17. máj 2022 - Medzinárodný deň mlieka

          • Mlieko – jedno z najdôležitejších a nenahraditeľných zložiek plnohodnotnej stravy...

            Už od roku 1957 sa každoročne tretí májový utorok oslavuje Medzinárodný deň mlieka. Tohto roku to bol 17. máj 2022.  V našej škole sme oslávili tento deň prostredníctvom triednych besied a aktivít, v ktorých sme si pripomenuli dôvody, prečo by sme mali piť mlieko a konzumovať mliečne výrobky každý deň...

          • Aktivity v ŠKD - apríl 2022

          • V Školskom klube detí pod vedením pani vychovávateľky Mgr. Janky Jenčkovej boli v mesiaci apríl realizované ďalšie zaujímavé výchovno-vzdelávacie, športové, relaxačné či tvorivé činnosti.

            Venovali sa téme  "Apríl - mesiac lesov", vytvárali veľkonočné pozdravy, zdobili kraslice netradičnou guľôčkovou technikou. Pozorovali tiež bociany, ktoré sa k nám opäť po zime vrátili. K tejto téme vytvárali papierovú koláž s názvom "Bocian to má ťažké."  Prostredníctvom tvorivej  aktivity "Zem - planéta, ktorú treba chrániť" si pripomenuli aj Deň Zeme. 

          • Hodina hlasného čítania

          • V piatok 6. mája 2022 sa všetci žiaci so svojimi vyučujúcimi zapojili do celoškolskej aktivity Hodina hlasného čítania. Jej cieľom bolo podporiť u žiakov rozvíjanie čitateľskej gramotnosti, formovanie kladného vzťahu ku knihe a čítaniu. V rámci tejto aktivity navštívili starší žiaci mladších, aby sa prostredníctvom spoločného hlasného čítania navzájom povzbudili a motivovali k aktívnemu osvojovaniu čitateľských kompetencií, ktoré sú nevyhnutným predpokladom pre úspešné vzdelávanie sa vo všetkých predmetoch.

          • Školská záhrada

          • V rámci sprievodných projektov Školského programu Európskej únie s finančnou podporou Európskej únie nám spoločnosť Hook, s.r.o. dodala sadenice piatich ovocných stromov – jablone, hrušky a čerešne, ktoré 4. mája 2022 zasadili žiaci III.A, IV.A a IV.B so svojimi vyučujúcimi v areáli Základnej školy. Dúfame, že sa stromčeky dobre zakorenia, že sa im bude dariť a prinesú bohatú úrodu, ktorá všetkých poteší.  

            Ďakujeme zúčastneným žiakom, učiteľom a tiež pánovi školníkovi za pomoc pri vysádzaní.